Turistlerin İslamiyetle ilgili sorularına 5 dilde cevap veriliyor

Antalya Aydınlar Ocağı, turistlerin cami ziyaretlerinde İslamiyet ile ilgili öğrenmek istedikleri konulara elektronik posta ve mektupla 5 dilde cevap veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe ve Rotterdam İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özcan öncülüğünde oluşturulan komisyon, turistlerin İslam dini ile ilgili akıllarına takılan sorulara ve öğrenmek istedikleri konulara ilişkin Fransızca, Arapça, Almanca, Rusça ve İngilizce olarak bilgilendirme yapıyor.

Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe, Antalya'da Alaaddin Cami, Manavgat Külliye, Yivli Minare, Muratpaşa ve Tekeli Mehmet Paşa camileri ile müzelere 5 dilde hazırladıkları 'Antalya ve İslam' kitaplarını bıraktıklarını söyledi. Boztepe, camilere bıraktıkları 35 bin kitapta, turistlerin İslam dini hakkında A'dan Z'ye öğrenmek istediği bilgileri elektronik posta ve adreslerine göndermeleri halinde kendi dillerinde cevap alacaklarına dair bilgiler ve mail adreslerinin yer aldığını söyledi.

Boztepe, "Turistlere cami ziyaretinde dinimizle ilgili akıllarına takılan sorular ile öğrenmek istedikleri konuları elektronik posta ve mektupla adresimize göndermeleri halinde İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca ve Rusça dillerinde cevaplama yapıyoruz. Gayemiz dinimizi merak eden ve akıllarına takılan soruları cevaplayarak ön yargılarını kırmak. Şüphelerini yenerek dinimizi doğru öğrenmelerine yardımcı olmak istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber